NIEUWS

4 veel voorkomende mankementen aan airco systemen (En hoe u daar geld aan kunt verdienen)

Het lijkt allemaal goed zolang er koude lucht uit de roosters komt, maar toch kan er heel wat aan de hand zijn. Lees hieronder wat.

De heersende overtuiging is dat tussentijdse aircoservice niet nodig is. Een airco systeem wordt gezien als een gesloten circuit waar niets mee mis kan gaan. Wij geven u vier redenen om tóch tussentijdse airco-checks uit te voeren.

Waarom tussentijds controleren?

Van het moderne autobedrijf wordt een actieve rol verwacht. Reageren op klachten die klanten aangeven bij het brengen van de auto is niet genoeg meer. Een proactieve houding is wenselijk, waarbij de klant niet alleen van zijn bestaande problemen af is, maar ook bij uw bedrijf wegrijdt met het idee dat zijn of haar auto helemaal in orde is.

Een aircosysteem dat een lekkage vertoont door trillingen van het voertuig of misschien bij een collega autobedrijf een verkeerde vulling heeft gehad kan leiden tot een aircosysteem dat het minder goed  - of helemaal niet meer - doet, of zelf beschadigd raakt met hoge kosten als gevolg.

Vooral in de huidige tijd, waarin auto’s steeds minder vaak een werkplaats zien is een periodieke controle dus geen overbodige  luxe.

Te weinig koudemiddel door verkeerde vulling

Een aircosysteem dat ooit met te weinig koudemiddel is gevuld, zal het nooit helemaal goed doen, of misschien helemaal niet. In het tweede geval krijgt u dat bijvoorbeeld van uw klant te horen, maar in het eerste geval kunt u door een controle een probleem oplossen waarvan uw klant niet wist dat het bestond en zo een professionele indruk maken.

Te veel koudemiddel door verkeerde vulling

Een teveel aan koudemiddel zal op korte termijn geen schade veroorzaken, maar kan op lange termijn tot dure reparaties leiden. Het aircosysteem zal het aanvankelijk goed doen, maar wanneer de problemen aan het licht komen is het vaak al te laat. Preventieve actie vanuit uw kant zal een klant dus een dure reparatie besparen en het vertrouwen in uw autobedrijf vergroten.

Lekkage

Ieder airco systeem kan gaan lekken. Ook een systeem dat bij de laatste vulling of controle niet lekte, kan door trillingen in het voertuig toch ineens lekkage veroorzaken. Experts zeggen zelfs dat ieder aircosysteem jaarlijks gemiddeld 10% koudemiddel verliest. Buiten het feit dat dit milieuschade veroorzaakt zal het aircosysteem ook minder goed gaan werken en mogelijk ook vervuild raken, maar schade tot kostbare onderdelen als gevolg.

Spoor lekkage aan het airco systeem tijdig op en maak een professionele indruk

Te veel olie in het systeem

Door regelmatig controles op airco systemen uit te voeren, kunt u een indicatie krijgen van de hoeveelheid olie die zich op dat moment in het systeem bevindt. Het gebeurt namelijk dat tijdens het vullen van een aircosysteem teveel nieuwe olie toegevoegd wordt. Dit kan ernstige schade aan het aircosysteem tot gevolg hebben, dus als u een klant waarschuwt scoort u punten!

Volautomatische diagnose

Controle aan het aircosysteem is dus zinvol, maar kost ook tijd, zonder dat u zeker weet of hij bij ieder gecontroleerd voertuig rendement oplevert. Gelukkig kunt u met de airco service stations van BrainBee een volautomatische controle doen, zonder dat daar een monteur bij hoeft te blijven.

Alle BrainBee airco service stations hebben een uitgebreide voertuigdatabase die precies weet hoe het aircosysteem van het te vullen voertuig samengesteld moet zijn. Simpelweg het voertuig kiezen en één van de volautomatische controleprogramma’s aanzetten is genoeg om zonder bijkomende moeite een betrouwbare check te doen op één of meerdere van de veelvoorkomende mankementen die we hier genoemd hebben, en u kunt in de tussentijd gewoon andere werkzaamheden uitvoeren!

BrainBee airco service stations worden door CBX Nederland geleverd tot in uw werkplaats, inclusief een uitgebreide demonstratie en uitleg. Meer weten over de BrainBee airco service stations? Kijk hier eens naar de beschikbare modellen of neem contact op met één van onze vertegenwoordigers via verkoop@cbx-nederland.nl.
Vul a.u.b. onderstaand formulier in,
of bel ons: 0345 - 580.670
X
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!

X

Offerte aanvraag voor equipment

Vink de productsoorten aan waar u graag een offerte voor zou willen ontvangen.
Uw gegevens
Verstuur