NIEUWS

Uitlijnen binnen tien minuten voor iedereen

Een van de vele oplossingen die CBX Nederland biedt om sneller uit te lijnen zijn de HoT wielklemmen, waarmee compenseren (uitslingeren) niet meer nodig is.

Uitlijnen binnen tien minuten is nu ook voor u binnen handbereik met de slimme oplossingen van CBX Nederland. Een stuurkogel vervangen en daarna even snel sporing stellen? Geen probleem. Hoe krijgt u nu een auto snel en toch nauwkeurig uitgelijnd binnen de kortst mogelijke tijd? En hoe houdt u de aanvankelijke investering laag?

Uitlijnen kan veel tijd in beslag nemen

Uitlijnen kan veel tijd in beslag nemen en nogal wat expertise vereisen. De auto moet op een speciale hefbrug, waar hij op dat moment misschien niet op staat. De meetkoppen of targets moeten bevestigd worden en er moet een zogenaamde compensatie uitgevoerd worden waar opspan- of bevestigingsfouten in de montage van de wielklemmen gecompenseerd worden.

CBX Nederland kan de onderdelen van het uitlijnen die het meeste tijd in beslag nemen aanzienlijk verkorten. Verder kunnen wij de aanvankelijke investering om met uitlijnen te beginnen sterk terugbrengen. Hoe kunt u nu beginnen met uitlijnen zonder enorme investeringen te doen?

U heeft geen speciale hefbrug nodig

Vaak wordt aangenomen dat voor uitlijnen een speciale hefbrug nodig is, waar draaiplaten en de zogenaamde “glijplaten” voor de achterwielen in gebouwd zijn. Dit is echter zeker geen vereiste. CBX Nederland levert een speciale ultra-lage opbouw uitlijnkit waarmee iedere hefbrug makkelijk en snel tot volwaardige uitlijnhefbrug te transformeren is. Deze uitlijnkit, waarvan de glijplaten volledig van RVS zijn vervaardigd, is makkelijk op de brug te plaatsen en na het uitlijnen zijn de draaiplaten snel te verwijderen waardoor de brug weer voor reguliere werkzaamheden te gebruiken is.

Uitlijnen hoeft niet duur te zijn

Vaak wordt gedacht dat uitlijnen een hoge investering vereist. Hierboven hebben we al uitgelegd dat investeren in een speciale hefbrug geen vereiste is om te beginnen met uitlijnen, maar we hebben meer kostenbesparende maatregelen.

Zo kunnen wij bij gebruik van het New Dimension uitlijnsysteem het uitlijnproces versnellen door de slimme software die u stappen laat overslaan en direct in één overzicht waarden met kleurcodes laten zien.

Daarnaast kunnen wij het compenseren van de wielklemmen vaak helemaal wegnemen met onze slimme wielklemmen, lees hieronder hoe!

Voorkom compenseren met de HoT wielklemmen

Een van de meest tijdrovende onderdelen van het uitlijnen is het compenseren van een opspanfout in de wielklemmen. Dit is weg te nemen met de zogenaamde HoT (Hang on Tyre) wielklemmen van CBX Nederland. Door de unieke bevestigingsmethode van deze klemmen, verkrijgbaar voor zowel het New Dimension als het TECO 804 uitlijnsysteem, is compenseren niet meer nodig. Sterker nog, CBX Nederland stelt dat met de HoT wielklemmen een beter resultaat te behalen valt dan wanneer traditionele wielklemmen in combinatie met een compensatie gebruikt worden.

De HoT wielklemmen leveren het grootste voordeel op in combinatie met het New Dimension uitlijnsysteem. Omdat de targets niet waterpas gesteld hoeven te worden is het monteren van de wielklemmen letterlijk binnen 30 seconden gebeurd. Voor iedereen die dit niet gelooft hebben wij op onze locatie een testopstelling staan om dat te demonstreren.

Maar, ook bij gebruik van het TECO 804 uitlijnsysteem kan veel tijd bespaard worden door de makkelijke opspanmethode en het feit dat er niet gecompenseerd hoeft te worden.

Infographic waarin de uitlijntijd per uitlijnsysteem terug te vinden is

Besteed uitlijnen niet meer uit

De drempel om zelf te gaan uitlijnen lijkt soms hoog. Veel garagisten besteden uitlijnen dus liever uit aan een collega en laten hierdoor een hoop inkomsten liggen. Dit is zonde, want buiten de marge die aan de collega afgedragen moet worden kost het ook nog eens veel tijd om de uit te lijnen auto’s van en naar het collega-bedrijf te vervoeren.

Hoe begint u met snel en voordelig uitlijnen?

Om te beginnen neemt u contact op met een van onze vertegenwoordigers. Deze stellen samen met u een plan op dat toegespitst is op uw werkplaats en budget. Vervolgens maakt u samen met onze vertegenwoordiger een keuze uit ons assortiment.

Voor CCD uitlijnen hebben wij bijvoorbeeld de TECO 804 beschikbaar. Een uitlijnsysteem met draadloze meetkoppen dat in combinatie met de HoT wielklemmen een zeer goede verhouding heeft tussen prijs en snelheid.

In het 3D segment hebben wij verschillende uitlijnsystemen beschikbaar. Met de Vamag New Dimension uitlijner heeft u de top in snelheid en gebruiksgemak te pakken. Binnen 30 seconden een snelle diagnose van een onderstel doen, zonder een voertuig te hoeven kiezen, is het handelsmerk van dit systeem. Maar ook de TECO 820 is een zeer compleet  3D uitlijnsysteem, met traditionele ‘totempaal’ voor de hefbrug geplaatst. De duidelijke software en gunstige instapprijs maken deze uitlijner zeker het overwegen waard.
Vul a.u.b. onderstaand formulier in,
of bel ons: 0345 - 580.670
X
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!

X

Offerte aanvraag voor equipment

Vink de productsoorten aan waar u graag een offerte voor zou willen ontvangen.
Uw gegevens
Verstuur