NIEUWS

CBX helpt Bandencentrum van Dalen (letterlijk) uit de brand

CBX Nederland richtte bij Bandencentrum van Dalen een compleet uitlijnstation in. Hefbrug met heftafel en aan het plafond gemonteerd uitlijnsysteem. Optimale effeciëntie en gebruiksgemak.

Niemand hoopt het mee te maken, maar het gebeurt: brand in je bedrijf. Het overkwam First Stop Bandencentrum van Dalen uit Sint Annaland. Als gevolg was er nieuwe apparatuur nodig. Eigenaar Karel van Dalen ging op onderzoek uit en kwam uit bij CBX Nederland.

Uitgangspunt was één leverancier

Eén ding stond al vast: alle nieuwe apparatuur moest van één leverancier komen. Karel van Dalen wilde één contactpunt en één factuur. Na wat rondgevraagd te hebben bij de First Stop organisatie waar Karel bij aangesloten was kwam de naam van CBX Nederland bovendrijven. Navraag bij andere klanten van CBX Nederland, waaronder Bandenservice A. de Man in Numansdorp leerde Karel dat CBX Nederland een goede reputatie had, vooral als het ging om het verlenen van service.

Nadat de eerste contacten gelegd waren was het al snel rond. CBX Nederland zou de werkplaats van Bandencentrum van Dalen opnieuw inrichten.

Uitlijnen als uitgangspunt

Naast de verhalen over de goede service was er vooral één apparaat dat voor Karel van Dalen de doorslag gaf: de Vamag New Dimension uitlijner. Nadat Karel bij CBX Nederland op locatie de New Dimension uitlijner uitgebreid had zien werken was de kogel definitief door de kerk. “Die uitlijnapparatuur is verschrikkelijk snel,” verteld Karel. “Binnen één á twee minuten heb ik een beeld van de uitlijnstatus van de auto”.

De New Dimension uitlijner levert Karel dan ook veel extra werk op. “Iedere auto die binnenkomt gaat preventief op de uitlijner, voor de klant volledig kosteloos. Ik geef de klant altijd een uitgebreid rapport mee waarna zij zelf altijd nog kunnen beslissen of ze de auto willen laten uitlijnen of niet. Dat is echt een gevolg van de snelheid van het apparaat.” Karel adverteert dan ook veel via Facebook en met een groot spandoek aan de straat. “Een gratis uitlijncheck. Mensen kijken er eerst een beetje raar van op, maar het werkt echt. Mochten mensen dan toch niet willen uitlijnen dan kost het ook echt niets.”

Eén heftafel voor alles

Naast de New Dimension uitlijner kwam er ook een nieuwe hefbrug, de APAC 1526LT. “Eerst wilde ik een vierkoloms hefbrug met een brugkrik,” vertelt Karel.

“Maar Maurits en Johan adviseerden me een uitvoering met een heftafel te nemen. Iets duurder, maar meer gemak. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb. Ik doe erg veel winterbanden, met een heftafel kan dat veel sneller. De bandenbrug die ik had gebruik ik bijna niet meer, alles gaat op de vierkoloms hefbrug.” Logisch natuurlijk. Iedere auto op deze vierkoloms hefbrug een snelle uitlijncheck kunnen geven en daarna gelijk met vier wielen los kunnen zetten met de heftafel levert veel tijdswinst op.

Bandendemontage en balanceren

Naast de vierkoloms hefbrug en New Dimension uitlijner kocht Karel van Dalen ook een TECO 36 TOP bandendemontage machine en TECO 680 wiel balanceer machine bij CBX Nederland. “Een runflat band gaat nu echt met twee vingers in de neus,” zegt Karel over de TECO 36 TOP. “Maar ook de balanceermachine is goed. Vooral de positieaanwijzing met laser vind ik erg fijn.”

IMG-20170603-WA0013.jpgIMG-20170603-WA0009.jpgIMG-20170603-WA0016.jpgIMG-20170603-WA0015.jpgIMG-20170603-WA0010.jpgIMG-20170603-WA0011.jpgIMG-20170603-WA0014.jpgIMG-20170603-WA0012.jpgIMG-20170603-WA0018.jpgIMG-20170603-WA0017.jpgIMG-20170603-WA0006.jpg

Bedankt!

Via deze weg willen wij Karel bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen, zeker nu wij ook de hefbruggen die niet door ons geleverd zijn mogen keuren. We hopen dat Karel veel plezier gaat hebben van zijn nieuwe apparatuur en dat we een lange, prettige samenwerking tegemoet gaan.
Vul a.u.b. onderstaand formulier in,
of bel ons: 0345 - 580.670
X
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!

X

Offerte aanvraag voor equipment

Vink de productsoorten aan waar u graag een offerte voor zou willen ontvangen.
Uw gegevens
Verstuur