NIEUWS

Werkplaatsoptimalisatie en directe margeverbetering voor de werkplaats

De TECO T-Check geeft u in één overzichtelijk rapport aan welke aandachtspunten een auto heeft.

Het is al langer bekend in de Automotive branche dat de ontwikkelingen van de nieuwste auto's ook een impact hebben op de werkplaats. Gerenommeerde vakbladen schrijven hier meermaals over en proberen u dan ook up-to-date te houden wat betreft de wijzigingen die op korte en lange termijn gaan komen. Vaak wordt er besproken welke "management tools" we nodig hebben om onze klanten beter te kunnen bedienen of welke omzetgroepen we het beste aan kunnen spreken. Hierbij worden de ontwikkelingen in werkplaats equipment niet altijd mee genomen.

Bewijs je reparatie adviezen

Om klanten aan je bedrijf te binden moet je als autobedrijf je klanten steeds beter kunnen informeren en adviseren. Waar je vroeger je klant telefonisch informeerde over de benodigde reparaties en daar ook vaak telefonisch akkoord op werd gegeven, verwachten klanten nu meer onderbouwing voor de reparatie adviezen.

De bewijslast waarom vervangen of gerepareerd moet worden wordt alsmaar belangrijker. CBX Nederland heeft mede daarom de TECO T-Check in haar assortiment opgenomen. Door de uitgebreide controle op diverse punten kan je je klant objectief en overzichtelijk informeren over de reparatie adviezen. Alle punten worden digitaal verwerkt in een net rapport waarop foto's van het voertuig met alle opmerkingen opgesomd worden. Deze kunnen via e-mail en zelfs via Whatsapp worden gedeeld met klanten zodat ze direct inzicht hebben in het rapport.

Een eenvoudig administratieproces

Bijkomend voordeel is dat de directe en digitale verwerking van de controlegegevens het administratieve proces vereenvoudigt. En voor de auto wordt meteen een digitaal dossier opgebouwd dat zal dienen als informatie voor toekomstig advies en tot verkoop kan leiden.

Onderzoek wijst uit dat 30-40% van alle auto's uitgelijnd zouden moeten worden, iets dat vaak nog als kans wordt gemist. Een andere mogelijkheid om klanten professioneler en meer proactief te voorzien van advies zijn de scantechnieken van de GrooveGlove en TreadSpec. Door gebruik te maken van deze systemen krijgt u direct een professioneel adviesrapport waarmee de klant meteen een compleet overzicht van zijn of haar bandenstatus heeft. Hierop is onder andere de dwarsdoorsnede van de banden weergegeven waardoor ook het slijtagepatroon van de banden te zien is. Door middel van de meer dan 120 algoritmes waar de scan aan onderworpen wordt kan er meteen worden vastgesteld welke mogelijke slijtageproblemen er met de banden zijn. Zo kunnen bandenspanningsproblemen en uitlijnproblemen op basis van de bandenslijtage worden vastgesteld. Ook met deze scansystemen wordt de scan direct gekoppeld aan het kenteken en voorzien van een foto van het gescande voertuig.

GrooveGlove mobiele bandenscannerTreadSpec overrijdbare bandenscannerTreadSpec 2 overrijdbare bandenscanner

Alleen maar voordelen

Al deze tools helpen je niet alleen je klant beter te informeren. Ze helpen je ook om de professionaliteit van je bedrijf te verhogen en klanten proactief te voorzien van adviezen die uiteindelijk weer een besparing opleveren door onverwachte stilstand te voorkomen en milieubelasting en energieverbruik te verminderen. Met als uiteindelijk doel om je klant nog meer aan je te binden zodat je deze voor de komende jaren behoud en nog beter van dienst bent.

0
Vul a.u.b. onderstaand formulier in,
of bel ons: 0345 - 580.670
X
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!

X

Offerte aanvraag voor equipment

Vink de productsoorten aan waar u graag een offerte voor zou willen ontvangen.
Uw gegevens
Verstuur
Gezocht: servicetechnicus! Iets voor jou? Bekijk hier de vacature!SLUIT