NIEUWS

Nieuw bij CBX: ergonomische wielservice apparatuur van TECO, by Ahcon

CBX introduceert de TECO (by Ahcon) wielservice montagestraat. Lees hieronder wat er mogelijk is en hoe u ook efficiënt en ergonomisch kunt gaan werken!

CBX Nederland introduceert per direct een fantastische aanvulling op haar assortiment wielservice apparatuur. Met de ergonomische TECO (by Ahcon) montagestraat kunt u de TECO wielservice apparatuur samensmelten tot een zeer efficiënte en ergonomische productielijn.

Stap 1: ergonomische wielliften

Een van de belangrijkste stappen als het gaat om het ontlasten van het personeel is het implementeren van wielliften. Zeker nu wielen steeds groter en vooral zwaarder worden moet het belang van een goede wiellift niet onderschat worden. Met de nieuwe wielliften in het assortiment van CBX Nederland kan een wiel dan ook volledig vanaf de grond tot aan de werkhoogte worden opgetild zodat al het zware werk uit handen genomen wordt. Het bed waar de wielen op terecht komen na het tillen kan plaats bieden aan maximaal drie wielen.

Wielliften voor gebruik met wieltrolleys

Vaak worden wielen op een stapel vervoerd door gebruik te maken van een speciale wieltrolley. Hoe handig zou het dan niet zijn als er een wiellift was die de complete stapel met trolley en al op de juiste werkhoogte zou brengen? Precies dat kan CBX Nederland nu bieden uit de speciale TECO (by Ahcon) lijn. Hiermee kunnen tot vier wielen tegelijk, inclusief de trolley in één keer omhoog worden gebracht. Uiteraard zijn de wieltrolleys zelf ook leverbaar.

Stap 2: rollenbanen voor de wielen

In stap 1 hebben we de wielen op de juiste hoogte gebracht. Nu moeten ze nog makkelijk en zonder overmatige inspanning naar de werkplek worden getransporteerd. Hiervoor gebruikt u de rollenbanen van TECO (by Ahcon), die perfect aansluiten op de wielliften. De rollenbedden van de rollenbanen hebben een hoge draagkracht, zijn voorzien van stevige lagers en hebben bovendien een kunststof beschermlaag zodat velgen niet beschadigd raken.

Stap 3: het los drukken van de hiel van de band

Wanneer u een banden demontage machine heeft met een horizontale opspan tafel, zoals de TECO 100, dan kunt u in één moeite door het wiel van de rollenbaan op de machine brengen en daar de hielen afdrukken. Wanneer u echter een machine heeft waarbij het afdrukken van de hielen op de grond moet gebeuren, kan het makkelijk zijn een speciale afdruktafel in uw proces op te nemen. De TECO (by Ahcon) afdruktafel kunt u namelijk direct op de rollenbanen uit stap 2 laten aansluiten. Dit ontneemt u weer zwaar tilwerk of het plaatsen van extra wielliften op deze plekken.

Stap 4: Veilig oppompen van de band

Het oppompen van een band kan zeer gevaarlijk zijn. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande video maar eens. Het kan daarom raadzaam zijn om banden in een afgesloten kooi op te pompen. Hiervoor is er in de nieuwe lijn van CBX Nederland dan ook een speciaal pompstation met veiligheidskooi beschikbaar, dat ook weer perfect aansluit op de overige apparatuur.

Stap 5: balanceren na het monteren van een nieuwe band

Nadat het wiel op werkhoogte is gebracht en naar de banden demontage machine is gebracht kan de band gedemonteerd worden en wordt een nieuwe band gemonteerd. Deze band moet natuurlijk ook gebalanceerd worden. Omdat hiervoor het wiel altijd verticaal geplaatst moet worden, is er een speciale lift beschikbaar: de centreringslift.

Met deze lift brengt u het wiel verticaal in een ‘gewichtloze’ toestand, waarbij u het wiel omhoog en omlaag kunt bewegen alsof het zo licht is als uw broodtrommel. Op deze manier kunt u het wiel makkelijk en zonder inspanning op de juiste hoogte voor de as van de wiel balanceer machine brengen.

Optioneel: het zetten van de hielen

Een band die net gemonteerd is kan zich door het rijden nog verder gaan zetten in de velgrand. Hierdoor ontstaat soms alsnog onbalans, waardoor uw klant met klachten bij u terug zal ko

Bekijk hoe met de Ahcon apparatuur de hielen van de band in de velgrand gezet kunnen worden

men. Hiervoor heeft TECO (by Ahcon) ook een oplossing beschikbaar. Met de speciale hielzetter wordt de band samengedrukt en het wiel rond gedraaid, waardoor de hiel van de band zich beter zal zetten in de velgrand. Hierna balanceert u het wiel, zodat uw klant niet na een paar weken toch ineens onbalans gaat voelen.

Flexibele voedingswanden

Ook in het nieuwe assortiment van CBX Nederland is de speciale voedingswand. Met deze modulaire wanden kunt u diverse lucht- en stroompunten plaatsen waar u ze nodig heeft. Alles is netjes weg gewerkt maar blijft toch makkelijk verplaatsbaar, zodat u geen installateur hoeft te bellen zodra u uw wielservice-lijn wilt veranderen of uitbreiden. Simpelweg een paar punten verplaatsen op de speciale wand of een wanddeel bij plaatsen is voldoende.

Trucklijn

In het nieuwe assortiment van TECO (by Ahcon) is ook een speciale plek weg gelegd voor truck apparatuur. Apparatuur als pompstations, opblaaskooien, liften en hielspreiders zijn beschikbaar voor de truck industrie.

foto-11-ahcon-nieuwsbericht.jpgfoto-10-ahcon-nieuwsbericht.jpgfoto-9-ahcon-nieuwsbericht.jpgfoto-8-ahcon=nieuwsbericht.jpgfoto-3-ahcon-nieuwsbericht.jpgfoto-5-ahcon-nieuwsbericht.jpgfoto-2-ahcon-nieuwsbericht.jpgfoto-6-ahcon-nieuwsbericht.jpgfoto-7-ahcon-nieuwsbericht.jpgfoto-4-ahcon-nieuwsbericht.jpgfoto-1-ahcon-nieuwsbericht.jpg

Waarom een wielservice transportstraat aanschaffen bij CBX?

Een wielservice transportstraat zoals hierboven beschreven is modulair opgebouwd. Dat betekent dat u die kunt inrichten zoals u wilt. Maar wat is nu de beste, meest efficiënte opstelling voor uw bedrijf? CBX Nederland biedt u bij aanschaf een schat aan ervaring met het inrichten van uw wielservice transportstraat. Wij weten precies waar de meeste tijd te winnen is en hoe u de apparatuur zo opstelt dat u en uw medewerkers het meeste werk kunnen doen met de minste inspanning.

Meer informatie? Neem contact op

Wij vertellen u natuurlijk graag over de nieuwe producten uit de TECO (by Ahcon) lijn. Wilt u meer weten of eens een persoonlijk bezoek van een van onze vertegenwoordigers? Stuur een e-mail naar verkoop@cbx-nederland.nl of bel naar 0345 – 580.670!

Vul a.u.b. onderstaand formulier in,
of bel ons: 0345 - 580.670
X
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!

X

Offerte aanvraag voor equipment

Vink de productsoorten aan waar u graag een offerte voor zou willen ontvangen.
Uw gegevens
Verstuur
Gezocht: servicetechnicus! Iets voor jou? Bekijk hier de vacature!SLUIT